Nederlag i premieren og godt nyt

Nederlag i premieren og godt nyt

Forårets første kamp skulle spilles kl. 10 i Valby Idrætspark, og det var 14 morgenfriske spiller og 1 ligeså morgenfrisk træner, som mødte op til dagens kamp.

Dagens modstander var Sydsiden IF, som ligesom os ligger til i den tunge ende af tabellen. Træner Allan Morell havde samlet 2-3 træningspas og en træningskamp med spillerne inden dagens kamp og havde sat holdet således:

Philip Als

Casper AndersenKristian BentzenMathias MorellSebastian Borup

Sigurd Jørgensen (A) – Alexander Laursen

Nicklas JohansenMarkus HornbakMiguel Dybdahl

Stephan Marthin

På bænken sad Markus Als, Rasmus Mathiesen & Jacob “Gak” Christensen.

Chokstart i Valby

Kampen var knap nok fløjtet igang før bolden skulle hentes ud af netmaskerne. En lang bold fra Sydsiden og en kikset offsidefælde gav muligheden til Sydsiden, som bragte sig foran 1-0 efter bare 90 sekunders spil. Det lugtede meget af offside, men det skulle vise sig, at dommeren i andre situationer ville lave yderligere fejlvurderinger.

Efter chokstarten fandt Olympia bedre spil frem og begyndte at presse Sydsiden. Der blev spillet godt over kanterne, men vi kom aldrig helt frem til nogle afslutninger. Det var til tider en meget fysisk kamp og i det 35. minut blev Olympia reduceret til 10 mand, da Stephan fik gult kort for en tackling i siden på modstanderens banehalvdel. Dermed skulle vi spille resten af 1. halvleg med en mand i undertal. Dette formåede vi faktisk godt og kunne holde Sydsiden fra nogle chancer i de ti minutter.

Selvom Olympia var spilstyrende i første halvleg, var det dog Sydsiden der var tættest på 2-0, da et forsøg ramte træværket i midten af 1. halvleg. Der blev dog ikke scoret yderligere i halvlegen, og dermed stod det 1-0 ved pausen.

Olympia hurtigt igen

Fra 2. halvlegs start havde Allan rystet posen og byttet rundt på nogle pladser. Dette gav gevinst efter bare 3. minutters spil. Hornbak fandt Nicklas i et godt 1-2 spil, og alene med målmanden kunne debutanten score sit første mål for klubben.

Det var tydeligt, at Olympia havde momentum på dette tidspunkt, men vi kom aldrig helt frem til chancerne.

I det 65. minut opstår der er en meget mærkelig situation. To Olympianere bliver nedlagt uden for feltet, og dommeren dømmer frispark. Han er endda sikker på, at en Sydsiden-spiller skal have gult kort, men ved ikke hvilken det skal være. Han bruger mindst et minut på at spørge de forskellige spillere om, hvem der havde begået frisparket. Da ingen meldte sig, løb han ud til Sydsidens anfører (der på dette tidspunkt sad på bænken) og spurgte ham. Han vidste heller intet, og de blev i fællesskab enige om, at der bare skulle være en spiller, som skulle “tage den for holdet”. Det blev så en indskiftet angriber uden særlig meget luft i lungerne, som var mindst 40 meter fra situationen.

Selvom man gerne vil vinde fodboldkampe, opfordrer vi i Olympia til Fair Play fra alle, hvilket Sydsiden på ingen måder viste i situationen. Desuden er det pinligt for en dommer at miste overblikket i en sådan situation, hvor en mere erfaren dommer måske havde handlet mere konsekvent. Det skulle desværre vise sig ikke at være den eneste situation, hvor han mistede overblikket…

Den vigtige 12. mand

For 10 minutter før tid er der en dødbold til modstanderen, som vi i første omgang får clearet. Da en Sydsiden-spiller sparker 2. bolden fremad til en medspiller som var mindst 3 meter tættere på mållinjen end vores næstbagerste spiller (forstået som en tydelig offside) vælger han passivt at se fodbold frem for at dømme den. Sydsiden var en anelse bedre med i kampen på det tidspunkt, men ikke desto mindre var det stadig ufortjent og dommerhjulpet, at de i den situation bringer sig foran med 2-1.

Trods protesterne kæmper spillerne for en udligning de sidste ti minutter. To minutter før tid kunne vi have fået chancen fra 11-meter pletten, da Rasmus Mathiesen kommer fri ude i venstre side og bliver tacklet ind i feltet. Da han rejser sig halvanden meter inde i feltet kunne han til alle Olympianeres forundrelse se et dømt frispark – centimeter ude for feltet. Med lidt medvind (en dommer, som ikke er 25-30 meter fra situationen) kunne vi have fået muligheden for at udligne til et mere fortjent resultat, men sådan ville dommeren ikke.

Det er nemt at kritisere dommere. Skribenten her har selv været dommer i 4 år, og derfor er kritikken argumenteret i dette indlæg – og ikke usaglig. Desværre kan niveauet være meget svingende i rækken og det er ikke forventeligt, at dommeren på nogen måder kan avancere ovenpå en sådan “præstation – medmindre dommerne længere oppe er endnu ringere.

Kampen sluttede 2-1. Ser man på spil og chancer havde uafgjort været mere fortjent, men Sydsiden var mere effektive og heldige med dommeren.

Efter kampen i omklædningsrummet kunne man dog spore optimisme blandt spillere og trænere på trods af følelsen af at være bortdømt i afgørende situationer. Modet lader ikke til at være forsvundet blandt spillerne.

Kampens spiller blev debutanten og målscoreren Nicklas Johansen, som havde mange flotte aktioner i kampen.

Førsteholdet spiller næste kamp på mandag (2. Påskedag) når vi hjemme på Kunsten i Sundby Idrætspark tager imod SSB. Kampen fløjtes igang 13.30.

Sydsiden IF – Bk. Olympia 1921 2-1
2.: 1-0 Sydsiden IF
48.: 1-1 Nicklas Johansen (Ass.: Markus Hornbak)
80.: 2-1 Sydsiden IF
Gule kort: Stephan Marthin (35.)

Vejen mod overlevelse ser nemmere ud

I torsdags trak AIK Frederiksholm sig fra rækken. Efter Nørrebro Bk. også gjorde det tidligere på sæsonen er der nu fundet to nedrykkere. Antallet af nedrykkere er 1, men forhøjes såfremt der rykker mere end 1 førstehold ned fra KS. Det giver i skrivende stund to nedrykkere fra serie 3, og dermed er vi lige nu ikke i farezonen. Det kan dog ændre sig og derfor er målet stadig at hente point nok til ikke at slutte sidst blandt de tilbageværende hold.

Med AIK Frederiksholm ude af ligningen vil stillingen kunne findes her.