Sen afgørelse i første skridt mod Europa

Sen afgørelse i første skridt mod Europa

Selvom dette års pokalturnering endnu ikke er afgjort, skulle Olympia onsdag aften tage hul på den nye pokalturnering. Dagens modstander var Volvox, der til daglig huserer i toppen af Serie 5. I forhold til den seneste kamp, var der byttet ud på enkelte pladser, og Olympia stillede op således:

Martin Henriksen

Casper AndersenSøren HansenKristian BentzenJacob “Gak” Christensen

Sigurd JørgensenRasmus Mathiesen

Nicklas JohansenMads LyngdalMuhammed Jama

Miguel Dybdahl

På bænken startede Imad Belkacem, Stephan Marthin & Hakim Akhboubouch.

Det stod klart for træner Allan Morell, at det taktiske oplæg ikke kunne overholdes – ikke grundet spillernes kvaliteter, men grundet banens beskaffenhed. Banen var sumpet, utrimmet og generelt meget ujævn, og lagde på ingen måder op til det gode spil, som vi har vist på kunstgræs i de seneste kampe.

Uskøn affære

Kampen blev aldrig nogensinde en seværdighed i sig selv, hvilket banen havde stor andel i. Begge klubber havde svært ved at spille sig frem til store chancer og man fik hurtigt indtryk af, at det skulle blive afgjort af personlige fejl eller dødbolde.

Efter 32 minutter fik Mathiesen gult kort, og Olympia skulle spille i undertal i 10 minutter. Det lykkedes næsten at holde stand i den periode, men på et hjørnespark 4 minutter før pausefløjtet kom Volvox foran. Hjørnet bliver sparket kort og Martin bokser ud til en modspiller på kanten af feltet, som skyder med det samme. Inde på stregen stod en modspiller og sparkede bolden det sidste stykke over stregen. Trods store appeller for offside vurderede dommeren, at den var god nok. Volvox argumenterede for, at vi også havde en forsvarsspiller på stregen, men reglen er nu, at det er den næstbagerste spiller, som markerer linjen. Det var i denne situation vores målmand, og derfor VAR Volvox spilleren i offsideposition – ærgerligt at dommeren ikke kan reglerne bedre.

Ændringer i pausen

Bagud 1-0 ved pausen, og Allan lavede om på formationen, således vi skulle angribe fra start. Vi gik over til 3-4-3 rimelig hurtigt for at sætte Volvox under pres. Det lykkedes også i en sådan grad, at Volvox ikke kom frem til nogen chance resten af kampen.

I den anden ende var Olympia dog en anelse mere nærgående, og efter 61 minutter modtager Nicklas bolden i højre side. Han bliver nedlagt meget hårdt i en situation, hvor Volvox spilleren kom alt, alt for sent. Korrekt gul kort og frispark til Olympia. Nicklas tager sig selv af frisparket og på indlægget kommer Søren højest og header bolden over målmanden til udligningen 1-1.

Olympia var stadig det stærkeste hold, men kom ikke frem til chancerne. Det begyndte at ligne mere, at vi skulle ud i forlænget spilletid. Heldigvis har vi en svensker, som kunne mærke på tilskuerne, at det var blevet koldt og vi gerne snart ville hjem. Hakim modtager bolden fra Imad ude i venstre side af banen med tre minutter igen. Han trækker ind i banen og sparker med højrebenet bolden op mod fjerneste målhjørne til slutresultatet 1-2. Et rigtig flot mål, som bestemt kandiderer til årets mål i Olympia.

Herefter var der ikke meget spilletid tilbage, og dommeren fløjtede også hurtigt af. 1-2 og Olympia er videre i pokalturneringen.

Dagens pokalfighter fra Olympia var Søren Hansen.

Bk. Volvox – Bk. Olympia 1921 1-2
41.: 1-0 Volvox
61.: 1-1 Søren Hansen (Ass.: Nicklas Johansen)
87.: 1-2 Hakim Akhboubouch (Ass.: Imad Belkacem)

Olympias 2 målmagere
Olympias 2 målmagere