Premierenerver skyllet væk

Premierenerver skyllet væk

Ny sæson, ny træner, to debutanter i startopstillingen, en regnvåd, men spændende affære og nå ja, så også et hattrick i kampen. Fredagens sæsonpremiere indeholdt mange elementer mod en modstander, som op til sæson havde skiftet navn fra 1way FF til Sporting Club Amager (SC Amager).

Vores debuterende træner, Thomas Nabra, havde haft godt 2-3 uger til at lære spillerne at kende samt at få sin spillestil ind under huden på de fleste. Op til kampen var der desværre en del afbud, men det skulle vise sig ikke at have den store betydning i sidste ende. Thomas havde valgt følgende startopstilling:

Frederik Moltrup

Per Hellegård HansenJakob JepsenMathias Morell (A) – Sebastian Borup

Jes HansenSigurd JørgensenShahab MostajabJeppe Wowk

Markus HornbakMartin Pallesen

På bænken startede Imad Belkacem, David Samucha & Stephan Marthin.

Overvandt chokstart

Om det var premierenerverne, der spillede spillerne et puds, vides ikke. Olympia fik dog på ingen måder en drømmestart, da SC Amager efter bare tre minutter kunne bringe sig foran. En modspiller fangede Frederik langt ude fra sit mål, og kunne fra afstand sende bolden i en bue i mål. Angrebet forinden havde Olympia haft et forsøg på overliggeren, men i stedet stod det nu 1-0 til SC Amager.

SC Amager trak sig tilbage og overlod spillet til Olympia, som også pressede på for en udligning. Olympias pres gav også pote efter 16 minutter. SC Amager prøvede at spille sig ud af et pres, men Shahab og Hornbak pressede i fællesskab deres bagerste forsvarsspiller, som spillede bolden i fødderne på Shahab. Bolden røg videre til Hornbak, som relativt ugeneret kunne udlignede chokstarten.

Hornbak var dog ikke færdig med at score, for 11 minutter senere var han igen på spil. Jeppe Wowk spiller en lang aflevering i dybden, som Hornbak jagter. Det ser i første omgang ud til, at modstanderens målmand kommer først på bolden, men han misser den fuldstændig. Ud af ingenting har Hornbak pludselig et frit mål, og han svigter ikke. 1-2 til Olympia.

3 minutter senere fik Shahab et gult kort, hvorfor Olympia måtte spille de næste 10 minutter i undertal. Det var forventet, at Olympia ville komme under hårdt pres, men de modstod det rigtig godt. Faktisk så godt, at Hornbak får en bold ude i siden, hvor han spiller Jes fri mod mållinjen. Jes spiller bolden tilbage i feltet, hvor Sigurd er kommet stormende. Sigurd udplacerer målmanden, og kan bringe Olympia på 1-3 inden pausen.

Spænding til sidst

Anden halvleg blev en hård affære, hvor SC Amager kæmpede hårdt for at komme tilbage i kampen. Olympia var dog gode til at holde dem fra fadet. Presset var størst, da Sigurd efter 62 minutter fik både gult kort og krampe. Et par trætte Olympianere skulle nu holde SC Amager fra fadet i 10 hårde minutter.

Det lykkedes at holde stand, men da Olympia igen var fuldtallige gik der 2 minutter, før det kom unødig spænding i kampen. En modspiller kunne drible forbi et relativt passivt forsvar, og reducere til 2-3.

SC Amager lugtede blod, og pressede ekstra hårdt på. Det skabte dog også en masse plads til Olympias omstillinger. Vi skulle dog hen til det 89. minut før afgørelsen faldt. En omstilling førte til indlæg i panden på Stephan. Modstanderens målmand fik i første omgang pareret afslutningen, men kunne ikke holde på bolden. Det udnyttede Imad til at følge op på den, og i bedste Jon Dahl-stil fik Imad både scoret, men blev også skadet i situationen.

Hvis det ikke lignede en afgørelse, så lignede det en afgørelse to minutter senere. SC Amager pressede stadig på og deres bagkæde stod midt på vores banehalvdel. Det blev straffet, da Jakob Jepsen i en slags befrier spillede Hornbak helt fri. Hornbak havde hele modstanderens banehalvdel alene sammen med målmanden – og ikke skyggen af offside, da han var 15 meter indenfor egen banehalvdel. Hornbak rundede målmanden og kunne i frit mål score sit 3. mål i kampen og dermed lave hattrick! 2-5 til Olympia.

SC Amager pyntede minuttet efter på resultatet, da de endnu engang fangede Frederik langt ude af målet og scorede til slutresultatet 3-5, men efter knap 5 minutters overtid kunne dommeren endelig fløjte af, og dermed give Thomas og drengene en drømmestart på sæsonen.

Kampens Olympianer blev ikke overraskende Hornbak, skarpt forfulgt af Sigurd og Martin Pallesen. Hornbak var indblandet i alle mål og havde enten sidste eller tredjesidste fod på ved alle målene.

Nu skal førsteholdet følge op på den gode start, når de på tirsdag møder Amalie. Kampens spilles kl. 19 i på Kunsten i Sundby Idrætspark. Kom og støt op om drengene!

SC Amager – Bk. Olympia 1921 3-5
3.: 1-0 SC Amager
16.: 1-1 Markus Hornbak (Ass.: Shahab Mostajab)
27.: 1-2 Markus Hornbak (Ass.: Jeppe Wowk)
35.: 1-3 Sigurd Jørgensen (Ass.: Jes Hansen)
75.: 2-3 SC Amager
89.: 2-4 Imad Belkacem (Ass.: Stephan Marthin)
91.: 2-5 Markus Hornbak (Ass.: Jakob Jepsen)
92.: 3-5 SC Amager
Gule Kort: Shahab Mostajab (30.) & Sigurd Jørgensen (62.)