Olympia vinder hård fight i Valby

Olympia vinder hård fight i Valby

Efter 0 point i de første to runder, havde Olympia stadig til gode at komme på pointtavlen. Dette skulle vi jagte ude mod Rikken, som havde fået en lidt blandet sæsonstart.

Emil og Borup havde til kampen valgt at stille op med følgende:

Frederik Moltrup
Per HellegårdNikolay NikolovMathias MorellRasmus Wodschow
Stephan CarboneShahab MostajabRobert van Leeuwen (A) – Denis Breko
Thorbjørn NyfjeldKasper Ørslev

På bænken startede Philip Thyssen, Martin Røsvik samt George Anghelina. De to sidstnævnte ville få debut, når de kom på banen.

Kampen skulle spilles på en hed kunstgræsbane, hvorfor det allerede fra start var klart, at det ville en hård kamp – og derudover stod vi også over for en hård modstander.

Kampens begyndelse var præget af lidt nervøsitet, men Olympia fik hurtigt kontrol over begivenhederne, dog med enkelte udfald.

Det første dramatik fik vi halvvejs i første halvleg, da Frederik desværre måtte udgå med en skade, i en situation, hvor Rikken jagter bolden til mere end ende. Der blev ikke vist hensyn, men det skulle vise sig ikke at være sidste gang, at det skete. Derfor måtte Thorbjørn ind på målet, og vi foretog lidt rokeringer.

Udskiftningen rystede dog ikke Olympia, som tværtimod blev mere nærgående i forsøgene. I en god omstilling får Per fart over kanten, og dribler forbi modstanderen. Han finder Denis midt foran mål, som med et par små driblinger på et meget lille område får ekspederet bolden videre til en fremadstormende Rasmus, som med en lækker inderside får bragt Olympia fortjent foran med 0-1. Et mål, hvor begge backs viser stort fremdrift.

Vi kunne kort inden halvlegen have fordoblet føringen, da Bob får driblet sig igennem flere modstandere, men alene foran mål får Stephan ikke ramt bolden ordentligt.

Grim 2. halvleg

Til 2. halvleg fik vi sat de to debutanter ind, og hvor Olympia stadig havde godt styr på Rikken. Vi fik flere friløbere, men også rigtig mange offside kendelser – flere af dem virkede gode nok. Rikken skabte omvendt ikke nogle store chancer, hvilket frustrerede dem rigtigt meget. Derfor blev både sprog og spil også mere hårdfør.

Desværre kunne vi godt have savnet mere overblik og konsekvens fra dommeren. Vi så flere gange, hvor tacklinger og skub kom i sidste øjeblik. Fra forfatterens plads oplevede jeg også på nærmeste hold, da modstanderens nr. 7 sendte en snotklat efter Allan. Det var trods hans modsigelser med fuld overlæg, og det er der flere vidner på. Desværre så dommeren ikke denne situation, og fra min dommererfaring havde dette givet minimum 3 spilledage.

Med 12 minutter igen fik Rikken (endelig) et gult kort, som med let tolkning på reglerne også kunne have været et direkte rødt kort. Hvor oplagt scoringsmuligheden var, kan man tolke på, men det gule kort kan man sagtens forstå og det røde kort er nok også lidt søgt.

Til gengæld havde vi to situationer til allersidst, hvor Rikken på ingen måder tager hensyn til spillernes ve og vel. I den første situation bliver Rasmus skubbet direkte ind i en stolpe på et syvmandsmål bag mållinjen. Rasmus skærmer af til målspark, mens modspilleren kommer med stort tilløb og med hænder får skubbet ham direkte ind i stolpen. Heldigvis slap Rasmus uskadt, mens modstanderen også slap for enhver tiltale. Her burde dommeren have tænkt mere på ve og vel for Olympia spillerne, da dette bestemt var over grænsen.

For intet mindre end 2 minutter senere går det mere galt. Igen vil Rasmus skærme en bold af – denne gang til Thorbjørn i målet, men her bliver Rasmus igen skubbet med rigtig hård kraft ind i Thor. Det går desværre meget ud over Thorbjørn, som fik sig en grim flænge og blødte voldsomt fra hovedet. Rikken kunne slet ikke se frisparket, og dommeren var desværre også for slatten til at straffe for dette med nogle disciplinære tiltag. Kampe i Serie 4 kan være hårde, men i det mindste bør vi alle forhåbentlig kunne tage videre uden varige mén.

Kampen blev herefter lidt mærkeligt afbrudt og derefter fløjtet helt af. Det endte med en fortjent sejr til Olympia og ”kun” to skader efter mødet med Rikken.

Thor blev fragtet til Hvidovre Hospital med ambulance, hvor han blev lappet sammen med 6 sting. Han har det efter omstændighederne godt, men forståeligt nok ondt i hovedet. Udover at være med til at holde nullet, kan han også trøste sig med at være kampens spiller. Ligesom de 3 point luner for hele holdet.

Næste kamp er på næste lørdag, hvor vi tager imod NFC. Kampen starter kl. 13.00 i Sundby IP.