Indskifterne bankede Olympia tættere på Europa

Indskifterne bankede Olympia tættere på Europa

I aften skal AaB og SønderjyskE duellere om at blive pokalmestre, og al held og lykke til dem begge. Men ude i det danske land har Corona efterhånden trukket sig så meget tilbage, at vi kan spille det smukke amatørbold igen.

Den nye pokalturnering tyvstartede i går i København, og Olympia skulle i aktion. Vi havde til første kvalrunde trukket Bk. Vestia fra serie 3, hvilket på papiret er en hård modstander. Mens slutspillet har karakter af træningskampe, ville pokalkampen her være af mere alvorlig karakter. Vind eller forsvind!

Derfor var førsteholdet også meget tændt på at vise sit værd for alvor. Dog vidste vi, at modstanden ville være hård og i første halvleg blev vi da også sat under pres. Modvinden var også en hård modspiller, og Olympia var også flere gange presset.

Deres mål kom dog på en omstilling, som vi i første omgang får erobret. Dog lægger Vestia et højt pres og får generobret midt på vores banehalvdel, hvorefter de får sendt en mand i dybden, som ikke svigter. 0-1 til Vestia inden pausen

Indskiftere og debutanter bag comeback

Efter at være bagud ved halvlegen, fik Olympia pludselig mere medvind i 2. halvleg. Olympias pres ligger højere og skaber usikkerhed blandt modstanderne.

En bolderobring på egen banehalvdel skulle bringe balance i regnskabet. 3 afleveringer spiller Lennart fri i højre side, som laver et indlæg. Her kommer Thorbjørn først på bolden og bringer balance i regnskabet. 1-1!

Olympia fortsatte det høje pres og de høje generobringer. Efter kort at tabe et indkast i højre side, bliver bolden generobret og afleveret til Bob. Han får smidt et indlæg afsted, som George kan flugte i mål fra kanten af feltet uden chance for målmanden. Fantastisk sparket ind og 2-1 til Olympia.

Olympia havde godt pres på Vestia til sidst og endnu en gang i højre siden kommer vi frem til et indlæg, som finder Bob, der i samme vending bliver nedlagt. Straffesparket ser korrekt ud, og debutanten Niels får mulighed for at sætte det sidste søm i kisten og dermed sende Vestia helt ud i mørket. Straffespark har været en svaghed gennem det seneste år, så en ny spiller kunne få chancen for at vise sit værd. Målmanden hopper til venstre, og Niels placerer den sikkert til højre. 3-1!

Olympia og George var dog ikke færdige med at score, og i en omstilling fører Bob bolden frem, og spiller George fri i venstre side af feltet. Med en kropsfinte får han sendt målmanden efter hot dogs og kan fra en relativ spids vinkel score til slutresultatet.

Det endte altså 4-1 til Olympia som en mindre overraskelse i årets første kvalrunde, og vi slog derfor et højere rangerende mandskab ud.

“Jeg er stolt af drengene for at æde sig selv på den måde, som de gjorde og holde vores aftaler, fordi det var udslagsgivende for, at vi fik den sejr” fortæller Emil.

Kampens bedste Olympianer blev den dobbelte målskytte George, som også var tæt på et hattrick i kampen, men uheldet svigtede, da et fremragende skud ramte sammenføjningen.

I næste runde møder vi Real I’ Hôpital på hjemmebane. Kampen er ikke fastlagt endnu, men vil blive spillet i starten af august.

Bk. Olympia 1921-Bk. Vestia 4-1 (0-1)
0-1 Bk. Vestia
1-1 Thorbjørn Nyfjeld (Ass.: Lennart Schou Jensen)
2-1 George Anghelina (Ass.: Robert van Leeuwen)
3-1 Niels Brinck (Str.)
4-1 George Anghelina (Ass.: Robert van Leeuwen)

Højdepunkter fra kampen: