Historie

Boldklubben Olympia 1921 (eller BK Olympia, Olympia 1921) er en dansk fodboldklub beliggende på Amager, København, som blev stiftet i 1921. Klubbens seniorhold er alle placeret i lokalserierne under Københavns Boldspil-Union, hvoraf førsteholdet spiller i Serie 3. Førsteholdet afvikler deres hjemmebanekampe på kunstgræsbanen i Sundby Idrætspark, mens træningen foregår på Kløvermarkens Idrætsanlæg, hvor resten af klubbens hold også spiller deres kampe.

Fodboldklubben skal ikke forvekles med en tidligere klub af samme navn, Boldklubben Olympia, som blev stiftet i 1887 og opløst i 1909.

Fodboldklubben blev grundlagt efter en række drenge fra området omkring Sverrigsgade, der spillede kampe mod andre gadehold på de nu tidligere boldbaner i det østlige Amager Fælled, valgte at stifte en klub ved navn Ydun. Da det viste sig at en håndboldklub på Frederiksberg allerede eksisterede med samme navn, valgte man at omdøbe klubben til Boldklubben Olympia. Under navngivningen overvejede man blandt andet om man skulle kalde klubben for Arsenal.

Boldklubben Olympias første klubhus lå på Røde Mellemvej og var et levn, formentlig en tyskerbarak, fra 2. verdenskrig. Klubhuset blev dog senere flyttet til dens nuværende beliggenhed på Englandsvej 202 og efterfølgende udvidet gennem frivillig hjælp af klubbens medlemmer uden støtte fra offentlige instanser – både med hensyn til arbejdskraft og økonomisk hjælp.

I forbindelse med klubbens 75 år jubilæum i 1996 blev der afviklet to kampe i forlængelse af hinanden på Opvisningsbanen i Sundby Idrætspark, herunder en jubilæumskamp mellem klubbens førstehold og F.C. Københavns reservehold.

Til og med år 2000 afvikledes klubbens træning og hjemmebanekampe i Sundby Idrætspark. Alle klubbens hold har dog sidenhen fået længere til deres kampe og træning, da man var tvunget til at flytte til Kløvermarkens Idrætsanlæg. Klubbens førstehold har som de eneste fået tilladelse til at afvikle deres kampe på kunstgræsbanen i Sundby Idrætspark.

Fra 2004 til 2006 rykkede Olympia op gennem rækkerne. Det skete med førstepladser i først Serie 3 (2004) og dernæst i Serie 2 (2005). Holdet var endda tæt på at ryge videre op i Københavnerserien i 2006, men måtte nøjes med 3. pladsen. Sidenhen er holdet faldet tilbage i rækkerne.

I starten af 2016 lå Olympia på en sidsteplads i Serie 3 med et enkelt point, men formåede i løbet af foråret at skrabe nok point sammen til at redde sig endnu en sæson. Klubben har i dag to seniorhold; et førstehold i Serie 3 og et andethold i Serie 5. Derudover er der et Veteranhold samt et syvmandhold.

Paste your AdWords Remarketing code here